Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Omorâţi la beţie

Omorâţi la beţie

MAI continuă să fie înregistrate infracţiuni săvârşite în stare de ebrietate. Printre acestea sunt şi două crime documentate recent la Chişinău.

În primul caz este vorba de cadavrul unui bărbat, depistat la 17 octombrie, curent, la ora 07.45, în sectorul Centru. Potrivit legiştilor, cadavrul avea semne de moarte violentă sub formă de plăgi de cuţit în regiunea gâtului. După cum a fost stabilit, acesta s-a dovedit a fi un chişinăuian de 43 de ani, domiciliat în acelaşi sector. Imediat poliţia sectorului Centru a iniţiat un şir de acţiuni operative de investigaţie menite să stabilească toate circumstanţele crimei şi să identifice suspectul.

În consecinţă, forţele de ordine l-au reţinut pe un bărbat de 46 de ani, domiciliat la Chişinău. Potrivit poliţiei, victima şi suspectul au fost anterior colegi de serviciu, iar în noaptea crimei, camarazii, împreună cu fiul suspectului, au sărbătorit ziua de naştere a acestuia. După mai multe „toasturi de sănătate” între victimă şi fiul suspectului s-a iscat o ceartă, victima brutalizând omagiatul. Cearta a fost, însă, oprită de tatăl omagiatului, care a luat un cuţit şi fără nicio îndoială a înjunghiat oaspetele. Drept confirmare a încăierării celor doi, la domiciliul suspectului a fost depistat cuţitul şi haine pătate de sînge.

Un alt omor, comis în stare de ebrietate, a fost înregistrat de angajaţii poliţiei din sectorul Buiucani al capitalei.

La 26 octombrie 2009,  într-un apartament de pe str. Nicolae Costin a fost depistat un alt cadavru de gen masculin, care se afla deja în stare de putrefacţie, având semne de moarte violentă sub formă de plăgi de cuţit în regiunea cutiei toracice. Poliţia a stabilit că bărbatul, în vârstă de 54 de ani, este proprietarul apartamentului.

După mai multe acţiuni de specialitate oamenii legii au reţinut doi suspecţi, care s-au dovedit concubini, cu vârste de 48 şi 39 de ani. De menţionat că suspectul a fost anterior judecat de mai multe ori, 27 de ani din viaţa sa aflându-se în detenţie, iar suspecta, pentru omorul tatălui său, s-a aflat în detenţie 9 ani. Cercetările forţelor de ordine au stabilit că perechea nu are un loc de trai permanent, cel mai frecvent aflându-se în apartamentul victimei.

Astfel, de hramul oraşului din acest an, cei trei „amici” au consumat băuturi alcoolice în proporţii mari, între aceştia iscându-se o ceartă, care s-a transformat în bătaie. „Oaspetele” a înjunghiat victima cu un cuţit în regiunea pieptului, după care „îndrăgostiţii” au încuiat apartamentul şi au plecat, încercând să se ascundă de răsplată.

În ambele cazuri acţiunile suspecţilor cad sub incidenţa art.145, alin.1, Cod Penal al RM. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de „Omor inteţionat”, fărădelegiuitorii riscă de la 16 la 20 ani.

Cercetările poliţiei continuă. Pe parcursul a 10 luni ale anului curent, poliţia a înregistrat 128 de omoruri.